Reklama














Temos peržiūra
AudiFanai » Apie viską » ĮVAIRIOS AUDIFANŲ DISKUSIJOS
Puslapis 1 iš 2 1 2 >
Autorius dar viena KET nesamone
staska
Klubo draugas

Nario avataras

Atsijungęs
Pranešimai: 5045
Įstojęs: 09.03.08
Miestas: Vilnius
Vairuoja: Audi R8
Parašyta 2009-09-22 18:56
Neseniai įsigaliojusią naująją kelių eismo taisyklių pažeidėjų drausminimo tvarką jau patyrė beveik 200 vairuotojų, kuriems buvo atimtos vairavimo teisės.

Piktybiniai kelių eismo taisyklių pažeidėjai teisę vairuoti gali atgauti tik baigę specialų, ne trumpesnį kaip 2 akademinių valandų teorinį mokymo kursą. Be to, tokiems vairuotojams tenka ne trumpiau kaip valandą su psichologu analizuoti savo padarytus pažeidimus ir aptarti asmeninės atsakomybės klausimus.


Prasižengėliai vairuotojai taip pat tobulina ir praktinius įgūdžius. Norėdami atgauti vairuotojo pažymėjimą, jie ne trumpiau kaip pusvalandį lavina transporto priemonės stabdymo įgūdžius, naudojant stabdymo pagreičio matuoklį. Tokių testų rezultatus vairuotojai aptaria mokymo grupėje.

Leidimus gauna nedaugelis

Leidimus rengti papildomų mokymų kursus Valstybinė kelių transporto inspekcija prie Susisiekimo ministerijos kol kas išdavė nedaugeliui įmonių.

Mat tokia įmonė privalo turėti specialią vairavimo trasą, vairuotojų reakcijos laiką fiksuojančius prietaisus, įrangą stabdymo pratimams atlikti. Taisyklingai stabdyti vairuotojai turi mokytis aptvertose, ne mažesnėse kaip 8 metrų pločio ir 50 metrų ilgio asfaltuotose ar betono danga padengtose aikštelėse. Siekiantys atgauti teisę vairuoti žmonės savo kailiu turi pajusti visus stabdymo ir slydimo ypatumus. Ypatingi reikalavimai keliami ir papildomo vairavimo mokytojams bei psichologams: turėti didelį darbo stažą ir aukštojo mokslo dilpomą.

Šiuo metu Lietuvoje veikia per 300 vairavimo mokyklų, tačiau, anot Susisiekimo ministerijos viceministro Rimvydo Vaštako, visas sąlygas papildomam vairuotojų mokymui turi tik kiek daugiau nei 40.

Kol kas vairuotojai savo įgūdžius tobulina tik 6 vairavimo mokyklose: Kauno UAB „Auto ABC“, VĮ Panevėžio darbo rinkos mokymo, VĮ Šiaulių darbo rinkos mokymo centruose, Vilniaus Gedimino technikos universitete, VĮ Klaipėdos darbo rinkos mokymo centre bei Šiaulių UAB „Romziga“. Prasižengusieji gali pasirinkti nebūtinai arčiausiai namų esančią papildomo mokymo įmonę. Artimiausiu metu leidimus papildomai mokyti vairuotojus gali gauti dar viena Šiaulių vairuotojų mokykla ir įmonė Ukmergėje.

Nors nauja tvarka dėl papildomo mokymo įsigaliojo tik nuo liepos 1 dienos, tačiau šiuos „išbandymus“ jau praėjo bemaž 200 nusižengusių vairuotojų. Dauguma jų – tie asmenys, kurie teisę vairuoti prarado vos mėnesiui ar dviem ir skuba vėl sugrįžti prie automobilio vairo. Toks „malonumas“ kiekvienam iš jų kainavo po 250 litų. Valstybinės kelių transporto inspekcijos Saugaus eismo skyriaus duomenimis, kol kas didžiausias „kursantų“ antplūdis Panevėžyje ir Kaune.

Praėjusiems papildomo mokymo kursą nereikia laikyti jokių žinių patikrinimo egzaminų ar įskaitų, tačiau jų baigimas yra būtina, nors ir ne vienintelė, sąlyga, norint susigrąžinti dėl kelių eismo taisyklių pažeidimo prarastą teisę vairuoti motorines transporto priemones. Visas papildomo mokymo procesas filmuojamas, o testų duomenys išsaugomi kompiuterio atmintyje ir prireikus gali būti perduodami atitinkamoms Susisiekimo ministerijos tarnyboms. Kursantai gauna rekomendacijas, kokius vairavimo elementus jiems dar būtina tobulinti.

Po avarijos – į pakartotinę apžiūrą

Saugaus eismo specialistai neabejoja, kad įvestos naujovės pakels vairuotojų meistriškumą ir psichologinį pasiruošimą. Dėl to avaringumas keliuose turėtų mažėti, o saugumas – didėti.

Dar labiau aukų skaičių keliuose ir gatvėse turėtų sumažinti ir kita įvesta naujovė – pakartotinė techninė apžiūra. Iki šiol vairuotojai patys spręsdavo, ar į avarijas pakliuvę jų automobiliai tinkamai suremontuoti, tad net ir į dideles avarijas pakliuvusiems ir gerokai apgadintiems automobiliams papildomos techninės apžiūros nereikėjo.

Dabar gi, automobiliui patekus į avariją, po kurios transporto priemonė nebegali važiuoti, suremontuotą ją toliau bus galima eksploatuoti tik po pakartotinės techninės apžiūros. Tiesa, automobilis negali važiuoti ir netyčia pradūrus jo radiatorių ar trūkus aušinimo skysčio žarnai, tačiau dėl to tikrai nereikės papildomos techninės apžiūros.

Techninės apžiūros talonas anuliuojamas, jei nebegalinčiam važiuoti automobiliui deformuotas automobilio statramstis, lonžeronas ar rėmas. Vairuoti automobilį paprastai uždraudžia eismo įvykį fiksuojantys specialių eismo priežiūrą vykdančių policijos padalinių pareigūnai.

Ekspertizės brangesnės už apžiūras

Sunkūs laikai atėjo garažuose dirbantiems privatiems remontininkams, nes po rimto autoįvykio teks automobiliui atkurti visus techninius reikalavimus atitinkančią būklę, o namudinėmis sąlygomis tai atlikti labai sudėtinga. Be to, autoservisas privalo išduoti pažymą, kad automobilis vėl atitinka visus saugumo reikalavimus.

Jei tokios pažymos nebus, automobilio savininkas turės pasirūpinti suremontuotos mašinos technine ekspertize, kurią atlieka autorizuoti techninės ekspertizės centrai.

Tokių centrų šalyje vos tuzinas ir ekspertizių įkainiai nusistatyti jų pačių, todėl nesunku nuspėti, kad ekspertizės aktai gerokai patuštins automobilių savininkų kišenes.

Galutinį žodį, patikrinę automobilį, taria techninės apžiūros centrų specialistai. Jie išduoda naują techninės apžiūros taloną ir ant automobilio priekinio ir (arba) užpakalinio valstybinio registracijos numerio priklijuoja ženklą – lipduką. Papildoma apžiūra kainuoja tiek pat, kiek ir pirminė – 42 litus, o pakartotinės – nuo 6 iki 21 lito.

Tačiau nuo rugsėjo 15 dienos įsigalioja nauja tvarka – nebelieka techninės apžiūros talono. Vairuotojams vietoj jo, drauge su kitais privalomais dokumentais, teks vežiotis ir dabar techninių apžiūrų centruose išduodamus aktus, kuriuose surašyti automobilio apžiūros metu aptikti defektai.

Pagal naująją tvarką po autoįvykių techninė apžiūra buvo anuliuota 92 apdaužytiems automobiliams. Po remonto ir ekspertizės tinkamu toliau eksploatuoti pripažintas ir techninės apžiūros barjerą įveikė tik vienas iš jų.

Priminimas vairuotojams

Teisė vairuoti motorinę transporto priemonę atimama už šiuos Kelių eismo taisyklių pažeidimus:

Už automobilio be valstybinio numerio arba su uždengtu ar suklastotu, taip pat kito automobilio registracijos numeriu vairavimą (1–12 mėn.)

Kai vairuotojas leistiną greitį viršijo daugiau kaip 50 km/val. (1–3 mėn.)

Kai 2 metų stažo neturintis vairuotojas greitį viršijo daugiau nei 30 km/val.
(3–18 mėn.)

Už važiavimą per sankryžą degant draudžiamam šviesoforo signalui (1–6 mėn.)

Nepraleidus per perėją einančių pėsčiųjų (1–6 mėn.)

Sustojus tamsoje be įjungtų šviesų ar avarinio sustojimo ženklo (1–6 mėn.)

Apsisukus geležinkelio pervažose arba ten, kur prastas matomumas (1–3 mėn)

Už lenkimą sankryžoje ir pėsčiųjų perėjoje (1–3 mėn.)

Už stovėjimą geležinkelio pervažose ar prie jų ir už sustojimo bei stovėjimo taisyklių pažeidimus automagistralėse (1–3 mėn.)

Nepraleidus automobilių su įjungtais raudonos ar mėlynos spalvos švyturėliais (2–4 mėn.)

Sukėlus pavojingą situaciją kelyje (3–6 mėn.)

Už chuliganišką vairavimą (12–24 mėn.)

Pažeidus važiavimo per geležinkelio pervažą taisykles (2–4 mėn.)

Už vairavimą neblaiviam arba apsvaigusiam nuo narkotinių medžiagų (14–48 mėn.)

Už kelių eismo taisyklių pažeidimus, dėl kurių įvyko avarija (3–24 mėn.)

Už tai, kad vairuodamas girtas sukėlė avariją (36–60 mėn.)

Nepaklusus policijos reikalavimui sustoti ir pasišalinus iš eismo įvykio vietos (36–60 mėn.)

Jei vairuotojas pakartotinai sustabdomas neprisisegęs saugos diržu ar už kalbėjimą mobiliuoju telefonu vairuojant (1 mėn.)

Tad jei norite išvengti privalomo papildomo mokymosi ir išlaidų, stenkitės nedaryti aukščiau išvardytų pažeidimų. Laimingos kelionės!



saltinis - balsas.lt


Padėsiu nupirkti automobilį Vokietijoje: 24auto.lt
24auto.lt
Autorius RE: dar viena KET nesamone
staska
Klubo draugas

Nario avataras

Atsijungęs
Pranešimai: 5045
Įstojęs: 09.03.08
Miestas: Vilnius
Vairuoja: Audi R8
Parašyta 2009-09-22 19:08
:@ isvis jau isnaglejo. cia turbut taip skatina persest visiem i viesaji transporta. bet kur nesamone: vaziuojant skambina kas nors del kokio lb svarbaus reikalo. vietoj to, kad sustot judrioje gatveje, trukdyt eismui ir kelt pavoju kitiems eismo dalyviams, atsiliepiu ir saugiai vaziuoju toliau. uz tai man atema teises i dar turiu praeit kursus, nes tipo vairuot nemoku!

o del pakartotines paziuros, tai irgi... kiek avariju ivyksta del blogos automobilio texnines bukles? gal 0.01%... didzioji dalis del girtu vairuotoju. geriau putimo reidus dazniau darytu


Padėsiu nupirkti automobilį Vokietijoje: 24auto.lt
24auto.lt
Autorius RE: dar viena KET nesamone
ERNIUZZ
Klubo draugas

Nario avataras

Atsijungęs
Pranešimai: 1031
Įstojęs: 03.02.08
Miestas: Šiauliai
Vairuoja: Audi 80
Parašyta 2009-09-22 19:20
staska parašė:
:@ isvis jau isnaglejo. cia turbut taip skatina persest visiem i viesaji transporta. bet kur nesamone: vaziuojant skambina kas nors del kokio lb svarbaus reikalo. vietoj to, kad sustot judrioje gatveje, trukdyt eismui ir kelt pavoju kitiems eismo dalyviams, atsiliepiu ir saugiai vaziuoju toliau. uz tai man atema teises i dar turiu praeit kursus, nes tipo vairuot nemoku!

o del pakartotines paziuros, tai irgi... kiek avariju ivyksta del blogos automobilio texnines bukles? gal 0.01%... didzioji dalis del girtu vairuotoju. geriau putimo reidus dazniau darytu


pakartotine apziura del to kad po avarijos masinos bukle dazniausiai keiciasi ir taip siekiama patikrinti ar gerai atremontuota masina :) o praejes kursa galesi placiau papasakoti kas ten kaip, gal tikrai ka papildomo ismoko ar visiska nesamone smiley


Autorius RE: dar viena KET nesamone
staska
Klubo draugas

Nario avataras

Atsijungęs
Pranešimai: 5045
Įstojęs: 09.03.08
Miestas: Vilnius
Vairuoja: Audi R8
Parašyta 2009-09-22 19:25
tuos kursus reikia praeit kai mokaisi vairuot, o ne po to, kai padarei pazeidima, ar avarija.

dar gerai, kad pakartoniai apziurai reikia varyti tik tuos auto, kurie per avarija tapo nevaziuojanciais. nenustebciau, jei del ibrezimo reiktu vaziuot apziurai


Padėsiu nupirkti automobilį Vokietijoje: 24auto.lt
24auto.lt
Autorius RE: dar viena KET nesamone
duba
Administratorius

Nario avataras

Atsijungęs
Pranešimai: 8608
Įstojęs: 20.08.07
Vairuoja: Audi 80
Parašyta 2009-09-22 19:30
Grieztos, tikekimes visiems bus saugiau smiley Yra apie ka pagalvot paskaicius :D


Autorius RE: dar viena KET nesamone
staska
Klubo draugas

Nario avataras

Atsijungęs
Pranešimai: 5045
Įstojęs: 09.03.08
Miestas: Vilnius
Vairuoja: Audi R8
Parašyta 2009-09-22 19:40
"saugiau":D:D:D:D turejei omeny brangiau? girti kaip vazinejo taip ir toliau vazineja. kad ir 20000lt bauda uz girtuma padarys, vistiek vazines. cia tik prevencines priemones gali padet, kuriu pas mus nera. o vairavimo stiliaus niekas nepakeis. man asmeniskai nesauguma kelyje labiau kelia klevai ir blondines, kurie laikosi visu knyguteje parasytu taisykliu ir nezino nei vienos nerasytos. o vaziuodamas tarp normaliu vairuotoju ir ereliu, jauciuosi saugesnis


Padėsiu nupirkti automobilį Vokietijoje: 24auto.lt
24auto.lt
Autorius RE: dar viena KET nesamone
mirekas
Klubo draugas

Nario avataras

Atsijungęs
Pranešimai: 206
Įstojęs: 11.11.08
Miestas: Vilnius
Vairuoja: Audi 80
Parašyta 2009-09-22 19:52
jo jo, klevai ir blondines, o ypac klevai + blondines, cia isvis mirtis :) ir tie patys xuliganai mirtis...


Audi - The Best of The Best
www.audifanai.com
Autorius RE: dar viena KET nesamone
duba
Administratorius

Nario avataras

Atsijungęs
Pranešimai: 8608
Įstojęs: 20.08.07
Vairuoja: Audi 80
Parašyta 2009-09-22 20:07
staska parašė:
"saugiau":D:D:D:D turejei omeny brangiau?

Nea, turejau omenyje butent SAUGIAU :D Supranti, jei planuoji toliau sekmingai pazeidineti taisykles, tai jo, versk visa kalte ant blondiniu ir klevu :D O as toliau tikiuosi,kad bus saugiau :D



Redaguotas duba 2009-09-22 20:13
Autorius RE: dar viena KET nesamone
Paff
Klubo draugas

Nario avataras

Atsijungęs
Pranešimai: 1385
Įstojęs: 10.03.09
Vairuoja: Audi A4
Parašyta 2009-09-22 20:13
tie is valdzios nezino kaip gaut pinigu i biudzeta tai db ant visu musu peciu nasta sumeta, o patys siedi pilvus iskise. Cia tik pas mus taip "gerai" gyvent...


Audi b4 2.3 quattro '95 vysnine
Audi b4 2.8 v6 '93 juoda (parduota)
Audi 100 2.3 '87 auksine (parduota)
Autorius RE: dar viena KET nesamone
Pr0st0 Andzej
Klubo draugas

Atsijungęs
Pranešimai: 4467
Įstojęs: 22.01.09
Miestas: Vilnius
Vairuoja: Audi Coupe
Parašyta 2009-09-22 20:48
as tai visus pesciosius praleidau siandien. nesvarbu kad net kai reikejo taip stabdyt kad keleivis vos dantu ant paneles nepaliko, gal as senstu? :D


www.newtopic.lt
Autorius RE: dar viena KET nesamone
mareiro
Klubo draugas

Atsijungęs
Pranešimai: 1773
Įstojęs: 09.05.09
Miestas: Vilnius
Vairuoja: Audi 80
Parašyta 2009-09-22 21:16
cia ant visu punktu nepatenkinti ar tik ant kazkuriu konkreciai? :)
kuris pergrieztas? :)
o jeigu butu nepriimti sie nutarimai, ir del panasiu ivykiu nukentetu tavo/jusu artimas zmogus? ar nenoretum kad jis butu nubaustas netgi griezciau? ;)
Kaip pvz, lenkimas perejoje, vaziavimas esant draudziamam sfiesioforo signalui... (sis, bent jau Vilniuje, laaaaaabai daznai pazeidinejamas ir beveik prie kiekvienos sankryzos, kiekviena svietimo cikla, is kiekvienos krypties).
Savo akimis maciau kaip per mirksint prasokti bande mitsubishi's, ir gavosi jog sankryzoje atsirado jau svieciant raudonam signalui.
Pasekme: partrenktas zmogus. slykstus vaizdas, kai tai maciau is priekio, pamenu kaip pakylo jo kojos, galva pramuse skyle stikle ir persirites per stoga nukrito...


Įvairios Audi dalys Naudokis Gaalva, arba Google!
Autorius RE: dar viena KET nesamone
Pr0st0 Andzej
Klubo draugas

Atsijungęs
Pranešimai: 4467
Įstojęs: 22.01.09
Miestas: Vilnius
Vairuoja: Audi Coupe
Parašyta 2009-09-22 21:17
tegul mentai nevirsyja greicio ir vazineja su lempom, o tai isvis ahrineli


www.newtopic.lt
Autorius RE: dar viena KET nesamone
mareiro
Klubo draugas

Atsijungęs
Pranešimai: 1773
Įstojęs: 09.05.09
Miestas: Vilnius
Vairuoja: Audi 80
Parašyta 2009-09-22 21:26
taip :) ne visada jie rodo gera pavyzdi ;)
arba myna, arba vos velkasi, provokuodami juos lenkti, ir galbut net nusizengti :)
Laikykites KET ir niekas jusu nebaus, o apie negerus policinikus galima pranesti, apie ju slapstymasi, eismo stabdyma ir pan ;)


Įvairios Audi dalys Naudokis Gaalva, arba Google!
Redaguotas mareiro 2009-09-22 21:28
Autorius RE: dar viena KET nesamone
duba
Administratorius

Nario avataras

Atsijungęs
Pranešimai: 8608
Įstojęs: 20.08.07
Vairuoja: Audi 80
Parašyta 2009-09-22 21:39
Jo,pritariu, vazineji pagal taisykles ir ramu. Dar atsisuki 107.7 Fm ir dar ramiau :D


Autorius RE: dar viena KET nesamone
paukstukas_
Klubo draugas

Atsijungęs
Pranešimai: 671
Įstojęs: 06.03.09
Miestas: Kaunas
Vairuoja: Audi Cabriolet
Parašyta 2009-09-22 21:44
Jei ka tai nera taip baisu, bent jau apie tuos teisiu atemimus, nes daugkur arba bauda arba teises atima.
Autorius RE: dar viena KET nesamone
slaid
Klubo draugas

Nario avataras

Atsijungęs
Pranešimai: 486
Įstojęs: 03.06.09
Parašyta 2009-09-22 21:56
nu ce jau per griestai konkreciai... Jau pac savo kailiu turejau susipazinti proga su vieno is isvardinto pazeidimo kaina... smiley
Autorius RE: dar viena KET nesamone
studentas
Klubo draugas

Atsijungęs
Pranešimai: 60
Įstojęs: 10.02.09
Parašyta 2009-09-22 22:07
per grieztos bausmesbuna tik tiem kas jas gauna :) jei nepazeidi KET tai koks skirtumas kokio dydzio ta bauda... taip kartais pasitaiko netycia bet nereiskia kad pirma kart sustabde del pvz nepraleisto pesciojo atims teises, pirmas nusizengimas visalaik ivertinamas svelniau :) taip kad laikomes KET ir visiem bus saugiau ir ramiau ir pigiau
Autorius RE: dar viena KET nesamone
mareiro
Klubo draugas

Atsijungęs
Pranešimai: 1773
Įstojęs: 09.05.09
Miestas: Vilnius
Vairuoja: Audi 80
Parašyta 2009-09-22 22:33
griezta bausme labiau atgraso pazeisti istatyma ;)
kaip dabar su dirzais? budavo kazkada 25lt, tai mazai kas juos segedavo, o tik kilstelejo 4x, tuojau pat susirupino savo saugumu (o gal teisingiau savo pinigine :D )


Įvairios Audi dalys Naudokis Gaalva, arba Google!
Autorius RE: dar viena KET nesamone
Pr0st0 Andzej
Klubo draugas

Atsijungęs
Pranešimai: 4467
Įstojęs: 22.01.09
Miestas: Vilnius
Vairuoja: Audi Coupe
Parašyta 2009-09-23 00:41
mareiro parašė:
griezta bausme labiau atgraso pazeisti istatyma ;)
kaip dabar su dirzais? budavo kazkada 25lt, tai mazai kas juos segedavo, o tik kilstelejo 4x, tuojau pat susirupino savo saugumu (o gal teisingiau savo pinigine :D )


virsh 2 metu vazineju, ir nekarto neesu vaziaves be dirzo! Visada su, net kai atstumas 500metru. Is kur toks pripratimas nzn, tesiog patogiau man taip ir sikna laiko :D

Siulau daryt medziokle, pagauk mentai kuris pazeidzia KET :D


www.newtopic.lt
Autorius RE: dar viena KET nesamone
Bamperis
Klubo draugas

Nario avataras

Atsijungęs
Pranešimai: 8305
Įstojęs: 17.10.08
Vairuoja: Audi 80
Parašyta 2010-09-23 20:11
Čia irgi kažkokia tai nesąmonė dėl automobilio pristatymo į TA pasibaigus galiojimo laikui: http://auto.delfi.lt/advice/article.php?id=36818741

Ši nesąmonė jau ištaisyta. :D


Gerbkime lietuvių kalbą, rašykime pranešimus lietuviškai
Redaguotas Bamperis 2016-01-18 17:27
Puslapis 1 iš 2 1 2 >
Peršokti į forumą:
Paieška



Gimtadieniai
Šiandien gimtadienius švenčia: Gugis, zeus, zieduxs, edgarasaudia4, rutkis, S@nia85

Sveikiname!

Apklausa
Kaip dažnai plaunate savo Audi?

Kasdien

2-3 kartus per savaitę

Kartą per savaitę

2-3 kartus per mėnesį

Kartą per mėnesį

2-3 kartus per metus

Kartą per metus

Neplaunu išviso

Laukiu kol lietus nuplaus

Norėdamas balsuoti turite prisijungti.

Rezultatai
Komentarai: 0 
Archyvas
Aukštyn