Reklama














Temos peržiūra
AudiFanai » Apie viską » Klausimai - atsakymai
Autorius A80 B3 2.0 krabas benzinas 90m nesiveda po variklio keitimo
Marsix
Klubo draugas

Nario avataras

Atsijungęs
Pranešimai: 180
Įstojęs: 05.05.12
Miestas: Skuodas
Vairuoja: Audi 80
Parašyta 2017-06-12 02:58
Sveiki,

mano manymu problema pasidariau pats. Atsiradus pasaliniam stipriam garsui variklyje nusprendziau ji pasikeisti pats i kita varikli. Bet del patirties ir ziniu stokos nesugebu jo uzvesti, tai gal atsiras nusimananciu varikliu srityje ir patars? taip taip galiu as nutempt ta auto i servisa ir sutvarkys, bet jau pabodo su tais tampymais.
todel galvoju gal ten tiek nedaug tereikia, kad uzsivestu.

Informacija tokia:

Donoras pirktas lauzyne ir isimtas is identisko (kaip ir mano) vaziuojancio A80 B3 modelio 2.0l
Automobilis prastovejes lauke 5metus.. variklio kompresija pries isimant buvo apie 3-7atmosferos (pasitarus su pora mechaniku sake, kad atmosferos atsigaus varikliui padirbejus pora dienu) . Kartas nuo karto imdavau kokia detale is to auto tai automobilis atrode gana gerai priziuretas, gal net kokio audifano. todel nuojautos vedamas nupirkau ji.

Pries statant varikli i kebula (pasitarus su pora mechaniku jie patare ipilti truputeli zibalo per zvakiu skyles, kad variklio cilindrai gautu sioki toki sutepima ir kad ziedai atmirktu jeigu ten yra kokia oksidazija ir tt.) na o tada nusprendziau pasikeisti "salnykus" tiek priekyje tiek gale, taipogi ismetimo, isiurbimo tarpines bei pagrindini, generatoriaus ir vairo stiprintuvo dirza + karterio tarpine taipogi nauji tepalai bei tepalo filtras. Galvos pagrindines tarpines nekeiciau, del laiko stokos, pamaniau paziuresiu kaip veiks uzvedus ir kada kiek veliau su tuom uzsiimsiu.
Darbo eigoje teko susidurti su keletos spilku nutrukimu, bet viskas sutvarkyta, nuemus abu kolektorius apsinesusios vietos (ten kur dedasi tarpines) nusveistos iki blizgejimo ir uzdetos naujos tarpines, pakeistos ismetimo kolektoriaus verzles.
"Salnykai" taipogi pakeisti sekmingai nieko nesulauzant. pries keiciant salnykus pasizymejau skriemulius, kad keiciant nenusukciau ju kazkur.

Problemos aprasymas:

Istacius varikli i kebula, uzpildzius visus skyscius ir VISKA prijungus buvo vedimas nr1 variklis suka gana lengvai - per lengvai kas sukele itarima, starteriui sukant variklis tik apsisuko keleta kartu ir jokiu vedimosi, "grobimo" zenklu nepastebeta, prasidejo problemos ieskojimai.

Tikrinimas:
1.Issukau visas zvakes - visos "slapios", bet kibirkstis YRA nuvaliau ir susukau atgal, prie to paties nusveiciau beginuko bei krizkos kontaktus iki blizgejimo. Ko nepatikrinau tai sroves stiprumo paduodamo is babinos i krizka.
2. Tikrinau ar ateina benzinas i kraba nes galvojau gal tik tas zibalas suslapino tas zvakes, o benzo nepaduoda ir del to nevyksta jokios reakcijos.. . Atsukus padavimo vamzdelio varzta kuris sukasi i kraba - benzinas tryksta su spaudimu (neijungus degima).
3. Pakelus krabo oro sklende i virsu ir atlaisvinus pora varzteliu slangeliu kurios iseina tiesiai i varikli - i purkstukus buvo pastebimas benzino prasiverzimas per atlaisvintus varztelius (ijungus degima). tai irodo, kad benzinas pasiekia purkstukus. Be to pries keiciant varikli senasis variklis buvo uzkurtas ir buvo matomas akivaizdus krabo veikimas.
4. Taipogi tikrinau tramplioriu, tiksliau nurodant kaip jis istatytas. tai traplioriaus beginukas stovi ties GALVOS KAMPU, cia tas smailesnis galas mazdaug ties akumoliatoriumi. o paskirtymo veleno skriemulio atmietka ties desines puses galvos virsutiniu krastu (virsune-kampu). Alkuninio veleno skriemulio atmietka stovi ties rodykle kuri orginaliai islieta ant variklio pagrindinio dirzo apsaugos. Atrodo, kad viskas sueina taip kaip ir turi.
5. Viso to eigoje nieks nepadejo tai nusipirkau uzvedimo purskalo kaitaip vadinamo "anodijos", bet tai irgi nepadejo, tik siek tiek dumu pasipyle per ISIURBIMO koletoriu.

ir vat cia radau tikraja problema, pridejus ranka prie isiurbimo kolektoriaus galo ten kur darinejasi akseleratoriaus sklendes (atidarius ja) pasirodo per ten pucia ora, o netraukia.
Tai persasi tokia mintis, kad keiciant tuos salnykus nusukau alkunini velena kazkur i sona ar kazkas tokio.. nes nuimant ir uzdedant skriemulius ne vieno neuzdesi neteisingai, nes jie isistato taip kaip ir turi stoveti, kitaip ju neidesi- negi klystu? o va darbo taktas nesueina,- yra issiderines. (nors pagal atmietkes viskas atrodo stovi savo vietose taipogi staciau tai pagal Autodata programos pavaizduota timing belt brezini.
Arba galvos voztuvai yra susilankste ir praleidzia misini i isiurbimo kolektoriu suspaudimo metu ko neturetu buti. mechanikas sako, kad sitie varikliai voztuvu nesulanksto, tai kaip yra is tikro? gal kazka praleidau? gal galit tikri motoristai patart kaip kas ir kodel?
Redaguotas Marsix 2017-06-12 03:20
Autorius RE: A80 B3 2.0 krabas benzinas 90m nesiveda po variklio keitimo
virsininkas88
Klubo draugas

Nario avataras

Atsijungęs
Pranešimai: 2646
Įstojęs: 16.02.11
Vairuoja: Audi 100
Parašyta 2017-06-12 23:11
ilgiau pasuk. man irgi taip buvo kai motoras pastovėjo be velenėlio parą. du kartus.
Autorius RE: A80 B3 2.0 krabas benzinas 90m nesiveda po variklio keitimo
Dingau
Klubo draugas

Atsijungęs
Pranešimai: 342
Įstojęs: 02.08.15
Miestas: Šiauliai
Vairuoja: Audi A8
Parašyta 2017-06-12 23:58
dar koki 5 kartus kurk turetu jau griebti dar po 5 turetu uzsikurti mano zyzelis irgi neispirmo karto uzsikure viniojau viniojau pelavojau ta starteri ir uzkuriau :D
www.audifanai.com
Autorius RE: A80 B3 2.0 krabas benzinas 90m nesiveda po variklio keitimo
Marsix
Klubo draugas

Nario avataras

Atsijungęs
Pranešimai: 180
Įstojęs: 05.05.12
Miestas: Skuodas
Vairuoja: Audi 80
Parašyta 2017-06-13 10:01
virsininkas88 parašė:
ilgiau pasuk. man irgi taip buvo kai motoras pastovėjo be velenėlio parą. du kartus.


Oj kūriau as ne karta ir ne du, tai nepadėjo. Pas mane per įsiurbimo kolektorių pučia lauk mišinį, va kame problema.
Autorius RE: A80 B3 2.0 krabas benzinas 90m nesiveda po variklio keitimo
smnlukas
Klubo draugas

Atsijungęs
Pranešimai: 10
Įstojęs: 21.09.20
Parašyta 2020-11-10 15:13
Važiuoklės remontas https://daraida.lt/autoservisas/vaziuokles-remontas.html
Autorius RE: A80 B3 2.0 krabas benzinas 90m nesiveda po variklio keitimo
smnlukas
Klubo draugas

Atsijungęs
Pranešimai: 10
Įstojęs: 21.09.20
Parašyta 2020-11-10 15:14
Stabdžių remontas https://daraida.lt/autoservisas/stabdziu-sistemos-remontas.html
Peršokti į forumą:
Paieška



Gimtadieniai
Šiandien gimtadienius švenčia: dilde2, robkiookass, Eimantas99, Zyrka

Sveikiname!

Apklausa
Kaip dažnai plaunate savo Audi?

Kasdien

2-3 kartus per savaitę

Kartą per savaitę

2-3 kartus per mėnesį

Kartą per mėnesį

2-3 kartus per metus

Kartą per metus

Neplaunu išviso

Laukiu kol lietus nuplaus

Norėdamas balsuoti turite prisijungti.

Rezultatai
Komentarai: 0 
Archyvas
Aukštyn